Csapágyrezgés diagnosztika

csapagy 001A kompresszorok egyik leglényegesebb eleme a sűrítőegység, melynél természetesen a csapágyak elhasználódása és időszakos cseréje egyszer bekövetkezik. A gyártók előírása általában 20.000 üzemóra után javasolja a csapágyak cseréjét, azaz a sűrítőblokkok felújítását. Ebben az esetben célszerű a villanymotor csapágyazását is elvégezni.

Ez az üzemóra ellenben kitolható, sok kompresszorunknál 40.000 üzemórát teljesítő sűrítőblokk sem ritka. A felhasználók érdeke, hogy a csapágyak elhasználódását folyamatosan nyomon tudja követni, és a csereidejének eljövetelét előre tudja prognosztizálni.

Figyelem! Rossz körülmények között üzemelő gépeknél, célszerű már 15.000 óra után mérni, mert lehet hogy a csapágy élettartam lecsökkent!

Csapágyrezgés diagnosztikai szakemberünk, ennek nyomon követését tudja biztosítani. A gépeken adott időszakonként méréseket végez, mely mérésekről jegyzőkönyvet készít, melyben jól láthatók a csapágyhelyek és az ott jelentkező mérési értékek.

Szakemberünk az adatokat folyamatosan kiértékeli és a csapágyak jellemző rezgési értékeiből, azok elhasználódási fokát és a cserék szükségessé válásának idejét jelzi. Így, sok nagyobb hiba időben felderíthető, vagy a csapágyak cseréjének ideje megfelelő mértékben kitolható.

ÖN TISZTÁBAN VAN A SŰRÍTŐBLOKKJAINAK ÁLLAPOTÁVAL? JOBB ELŐRE LÁTNI! KÉRJE SZAKEMBERÜNK VIZSGÁLATÁT!

w csapagy 003 w csapagy 004 w csapagy 002
w csapagy 005 w csapagy 006 w csapagy 007

KEZDŐ OLDAL