Erősödik a kubai-magyar együttműködés

Aláírták a Kormányközi Bizottság első ülésének jegyzőkönyvét

Forrás: Granma, szerző: Elson Concepción Pérez

Pénteken befejezte kubai programját a Kormányközi Bizottság első ülésén résztvevő magyar küldöttség. A delegáció elmondása szerint új “életet kívánnak adni” a kétoldalú együttműködésnek és bíznak abban, hogy a két ország közötti együttműködés intenzívebb szakaszba lépett.

gvb1

A három napos találkozó során kidolgozott megállapodások aláírása után Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára sikeresnek nevezte a találkozót és ezenfelül a konkrét megállapodások közös kidolgozására sürgetett a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója alkalmából, melyre decemberben kerül majd sor. 

Ramón Ripoll Díaz, kubai külkereskedelmi és külföldi befektetési miniszterhelyettes, a Kormányközi Bizottság kubai társelnöke kijelentette, hogy az eddig tett lépések megfelelő alapot jelentenek az elkövetkezendő feladatokra nézve.

gvb2

Az aláírt megállapodások többek között olyan szektorokra terjednek ki, mint az energia szektor,– beleértve a megújuló energiát is – az idegenforgalom, a mezőgazdaság, a halászat, a környezetvédelem és a közlekedés. 

A Vegyes Bizottság ülésével egyidejűleg üzleti találkozóra is sor került Kubai Kereskedelmi Kamara szervezésével, melyben az európai ország széles körű küldöttsége vett részt. Deák Miklós magyar nagykövet úr részt vett a kétoldalú megállapodások ünnepélyes aláírásában.

gvb3

KEZDŐ OLDAL