OMI levegőkezelés

Szűrők

Mint érdekesség eláruljuk hogy 1 Nm3 sűrített levegőben több mint 100 millió szennyező részecske található. Ezeknek a döntő többsége kisebb mint 5 micron, ezért a kompresszor hagyományos levegőszűrője nem tudja ezeket a részecskéket kiszűrni.

Utóhűtők

A kompresszorból kiáramló meleg levegő (normál hőmérséklete 65-75°C) visszahűtésére szolgál, olyan technológiák esetében melyek nem kívánnak lényegesen alacsonyabb harmatpontot.

 

Szárítók

Mint tudjuk a kompresszor által beszívott levegő igen nagy mennyiségű szennyeződést tartalmaz, amit a kompresszor levegőszűrője sem tud teljes mértékben kiszűrni, de a legnagyobb problémát a vízgőz okozza, meghibásodásokat generálva a pneumatikus berendezésekben, ami több karbantartási költséget vonz maga után (ami gyár- vagy gyártósor leállást jelenthet), illetve minőségi visszaesést is a gyártott termékekben.

 

Olaj-Víz szeparátorok

A sűrített levegőben nagy mennyiségű olaj- illetve szilárd szennyeződés van jelen, amit ha nem távolítunk el, akkor szennyezzük környezetünket és ártunk a sűrített levegővel üzemelő gépeinknek, ez által azokra nagyobb karbantartási költséget kell ráfordítanunk.